Zomrel bývalý jazdec F1 a majiteľ tímu Guy Ligier

24.08.2015 Celý región

Paríž 24. augusta (TASR) - Vo veku 85 rokov zomrel bývalý jazdec F1 a majiteľ tímu Guy Ligier. Informovala o tom agentúra Reuters.

Ligier dosiahol iba drobné úspechy ako pilot, keď v 12 veľkých cenách v rokoch 1966-1996 zaznamenal len bod, v motoristickom športe sa viac presadil ako šéf rovnomennej stajne. Tím Ligier v rokoch 1977-1996 vyhral deväť veľkých cien a v sezóne 1980 skončil na druhom mieste v Pohári konštruktérov za víťazným Williamsom. Posledné víťazstvo zaznamenal na šokujúcej VC Monaka, na ktorej prišli do cieľa iba traja jazdci a triumfoval na nej Francúz Olivier Panis. Stajňu následne jej majiteľ predal päťnásobnému majstrovi sveta Alainovi Prostovi, ktorý ju premenoval.

"S veľkým smútkom som prijal správu o smrti Guya Ligiera. Ako dieťa, ktoré vyrastalo v Le Mans, som bol inšpirovaný a uchvátený ikonickými a nádhernými modro-bielymi autami Ligieru, ktoré riadili takí francúzski hrdinovia motošportu, akými boli Jacques Laffite, Patrick Depailler či Didier Pironi," uviedol športový riaditeľ McLarenu Eric Boullier.
 

Vyberte región